Euro 2020 Euro 2020

EURO 2020 Academy

Onze visie

De gemeente Amsterdam wil middels EURO 2020 Academy de Amsterdamse jeugd kansen bieden hun talenten (verder) te ontwikkelen. EURO 2020 Academy richt zich op het creëren van kansen met betrekking tot (afstudeer)stages, minor- en onderzoeksopdrachten en vrijwilligersvacatures bij EURO 2020 en haar partners. Dit doen we voor studenten en jongeren van verschillende niveaus (VO, MBO, HBO, WO) en achtergronden, uit alle Amsterdamse wijken, zowel in het voortraject als tijdens het EK.

Op verschillende niveaus zal er geleerd gaan worden op de werkvloer. Doordat de studenten met relevante opdrachten, gerelateerd aan EURO 2020, aan de slag gaan zal het evenement bij een grotere groep in de stad gaan leven en wordt het onderwijs op verschillende niveaus (nóg) praktijkgerichter en uitdagender.

 

Onze missie

EURO 2020 Academy verbindt en versterkt vrijwilligers, jong talent, onderwijs en (partners van) de gemeente Amsterdam die betrokken zijn bij de organisatie van EURO 2020. Zo kunnen zij het beste uit zichzelf halen.

 

Openstaande opdrachten EURO 2020 Academy

Wil jij ook ervaring opdoen en jouw netwerk uitbreiden door mee te werken aan EURO 2020 voor de gemeente Amsterdam en haar partners? Nieuwsgierig naar stages en opdrachten waar je aan kunt werken? Hieronder vind je een actueel overzicht van alle stages en opdrachten die open staan.

 • Stage: EURO 2020 Academy. In deze stage help je enerzijds met het begeleiden van andere jonge talenten binnen de EURO 2020 Academy. Hierbij zullen jouw werkzaamheden voornamelijk bestaan uit het plannen en organiseren van alle bijeenkomsten, voorbereidingen, brainstorms, trainingen, etc. voor EURO 2020 Academy in samenwerking met verschillende onderwijsinstellingen. Daarnaast speel jij ook een rol in de vrijwilligerscoördinatie. Daarbij zullen werkzaamheden onder andere bestaan uit: het beheren van de vrijwilligersorganisatie, evenementen (zoals een kick-off voor alle vrijwilligers) voorbereiden/organiseren, eindverantwoordelijk zijn voor de lange termijn vrijwilligers en verschillende soorten organisaties betrekken bij het vrijwilligersprogramma. Daarnaast krijg je volop de ruimte om zelf te ondernemen, oftewel om je eigen ideeën te ontwikkelen, met slimme initiatieven te komen en die ook uiteindelijk echt uit te voeren.
  Stageperiode: Begin februari tot t/m juli (ivm afronden evenement) | Fulltime stage
  Lees HIER de volledige vacature van deze stage.
 • Stage: Side events. De afdeling sportstimulering organiseert het side event-programma,
  bestaande uit EURO 2020 on Tour, het oplijnen van bestaande competities & toernooien en de
  Nationale Voetbaldag. De afdeling is op zoek naar een stagiair die 8 tot 16 uur per week wil
  meewerken. Tijdens je stage wordt je toegevoegd aan het projectteam en ondersteun je de projectmanager en
  twee sportcoördinatoren. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: draaiboeken maken voor evenementen; locaties regelen voor evenementen; planning, coördinatie en afstemming; promotie en communicatie van evenementen; materiaalbeheer; meedraaien met activiteiten.
  Stageperiode: Half januari t/m half juni | 8 tot 16 uur per week.
  Lees HIER de volledige vacature van deze stage.
 • Stage: Communicatie, promotie & events. De afdeling communicatie onderhoudt contacten met diverse
  stakeholdergroepen over al deze activiteiten, organiseert promotie-evenementen en -activiteiten
  zoals de Trophy Tour (23 – 26 april 2020) in de aanloop naar EURO 2020 en houdt zich bezig met de
  aankleding van de stad. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit het: creëren van content voor online en offline media, bij voorkeur social media; meedenken in concepten voor evenementen; ondersteunen in de uitvoering van evenementen; opstellen en uitvoeren PR- en promotieplan voor evenementen; organiseren van bijeenkomsten en werkgroepen en verzorgen van bijbehorende verslaglegging; maken van PPT-presentaties.
  Stageperiode: 1 februari t/m 30 juni | Fulltime stage
  Lees HIER de volledige vacature van deze stage.
 • Open sollicitatie
  Spreekt EURO 2020 jou aan, maar zijn er momenteel geen stages & opdrachten beschikbaar of is er geen die echt bij jou past? Stuur dan een open sollicitatie naar margit@abunchofchoices.nl met een uitgebreide motivatie en je CV. Voor meer informatie over de vacatures kun je contact opnemen via +31 6 41370431.

Nieuwsgierig hoe andere stagiairs en studenten het ervaren hebben om mee te werken aan EURO 2020 Amsterdam?

 

Verhalen jonge talenten

 

 

“Geen brug te ver!”

Wij hebben voor EURO 2020 marktonderzoek gedaan in Amsterdam-West. Hiervoor hebben wij onder andere enquêtes afgenomen en een interview gehad met de politie.

Het verhaal van Ales, Yasar, Larissa, Nalini en Bowien.

Lees het verhaal