Euro 2020 Euro 2020
EURO 2020 begint over..

Geen brug te ver

Wat doen wij?

Wij studeren allemaal commerciële economie aan de Hogeschool van Amsterdam. Wij zitten nu in het tweede jaar en hebben gekozen voor de afstudeerrichting sportmarketing.

 

Wie zijn wij?

Alex: Mijn naam is Alex van Welij. Ik ben 19 jaar en woon in Purmerend.

Yasar: Mijn naam is Yasar en ik ben 23 jaar oud. Ik woon in Haarlem.

Larissa: Ik ben Larissa, 20 jaar oud en woon in Almere.

Nalini: Mijn naam is Nalini Koesal, ik ben 20 jaar en woonachtig in Amsterdam.

Bowien: Hey daar, mijn naam is Bowien en ik ben 20 jaar oud. Sinds kort ben ik verhuist naar mijn stad: Alkmaar.

 

EURO 2020

Wij hebben voor EURO 2020 marktonderzoek gedaan in Amsterdam-West. Hiervoor hebben wij onder andere enquêtes afgenomen en een interview gehad met de politie. Dit hebben wij gedaan om een advies uit te kunnen brengen hoe de Fan Zone tijdens het toernooi ingericht moet worden zodat alle Amsterdammers zich betrokken voelen.

 

Wat beweegt ons?

Alex: Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in sport. Ik volg bijna elke sport op de voet en daarnaast heb ik ook interesse in sportmerken en wat allemaal belangrijk is voor een sportmerk. Ik hoop ooit net als mijn vader bij Nike te kunnen werken.

Yasar: Vanaf mijn 3e ben ik al aan het honkballen. Van mijn 12e tot mijn 17e heb ik ook nog gevoetbald. Op dit moment ben ik speler van Sparks Haarlem Heren 1, uitkomend in de overgangsklasse. Ik ben met de studie sportmarketing gestart omdat ik van sport houd en mijzelf later bij een voetbalclub zie om de sponsoring te regelen of eventueel in toernooiorganisaties met als doel de Olympische Spelen.

Bowien: Ik sport ongeveer drie á vier dagen per week in de sportschool. Daarnaast tennis ik als sinds mijn vijfde en heb ik jaren in de selectie gespeeld. Ik woon op zo’n vijf minuutjes van het allermooiste stadion en van mijn favoriete club AZ Alkmaar vandaan. Ik ben hier dan ook ieder weekend wel te vinden als (zoals iedereen mij noemt) ‘’hooligan’’. Ik zou dan ook niks liever willen dan later te werken bij een voetbalclub om bezig te zijn met de fans (en het liefste natuurlijk bij mijn eigen club). Dit hoop ik te bereiken door de opleiding die ik nu volg.

Larissa: Ik heb van mijn vijfde tot mijn achtste getennist toen ik in Frankrijk woonde. Bij terugkomst in Nederland ben ik gaan voetballen. Op mijn 16e speelde ik bij FC Utrecht. Helaas kan ik door een zware knieblessure niet meer voetballen. In 2017 was ik vrijwilliger tijdens WEURO2017, hier heb ik ontdekt dat ik later in zo’n omgeving wil werken. Omdat ik altijd actief wil blijven in de sport  heb ik gekozen voor de studie sportmarketing.

Nalini: Mijn affiniteit met sport begon op jonge leeftijd, ik was altijd het enige
meisje op het voetbalpleintje omringd met vrienden van mijn broer en de jongens
uit de straat Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik een grote passie
heb voor sport en later werkzaam wil zijn in het vrouwenvoetbal.