Euro 2020 Euro 2020
EURO 2020 begint over..

Kjeld Joustra

Mijn naam is Kjeld Joustra, ik ben 23 jaar en woon in Purmerland. Ik ben 3e jaars Sportkunde student aan de Hogeschool InHolland in Haarlem.

Mijn hele leven lang ligt mijn passie al bij sport. Vanaf zwemmen voor mijn diploma’s tot waterpolo en fitness. Sport betekent voor mij: vriendschap, samenwerken, doelen behalen en tot het uiterste gaan. Sinds mijn jeugd wist ik al dat ik later iets met sport wilde gaan doen, maar wat ik precies wilde doen wist ik nog niet. Tot ik er tijdens een oriëntatietraject achter kwam dat de opleiding Sportkunde precies bij mij past. Tijdens de opleiding kom je erachter dat sport meer is dan bewegen en gezondheid, maar dat het bijvoorbeeld ook op maatschappelijke en sociale vlakken een belangrijke rol kan spelen. Dit heeft er bij mij voor gezorgd dat ik denk dat we met sporten samen doelen kunnen bereiken en dat sport een belangrijke rol speelt in de Nederlandse cultuur.

Gezien alles is het niet verbazingwekkend dat ik voor EURO 2020 heb gekozen. Het feit dat ik bij zo’n groot evenement mag helpen met een grote impact op maatschappelijke, sociale en economische vlakken is voor mij een eer!